vineri, 10 februarie 2012

Copilaria Fatimei


Fatimah se bucura de marea dragoste a părinţilor ei şi a surorilor, în special a sororii ei Zeyneb, care întotdeauna o răsfăţa, o mângâia şi se juca cu ea.
Fatimah a crescut ca adolescentă într-o casă milostivă profetică, în grija şi atenţia Profetului (SallAllahu aleyhi we sellem). Prin urmare, a crescut cu mare puritate, educație islamică aleasă, bucurându-se de rafinament abundent, afecţiune şi instrucțiuni adecvate de la tatăl său.
Când Zeyneb s-a căsătorit, cea care a avut grijă de ea foarte mult, şi s-a mutat la casa ei şi când Ruqiyyah a făcut la fel, Fatimah a simţit o singurătate imensă.
Se spune că Fatimah a plâns când Ruqiyyah s-a căsătorit, şi când mama sa a întrebat-o motivul lacrimilor, ea a spus: „Să nu permiţi nimănui să mă ia de lângă tatăl meu. Nu pot îndura să vă părăsesc!”.
Mama sa a zâmbit apoi cu dragoste şi cu blândeţe şi apoi i-a spus: „Nu ne vei părăsi niciodată, numai dacă vei vrea tu!”
Astfel a devenit Fatimah mai apropiată de părinţii ei şi îi iubea atât de mult. Vârsta ei fragedă îi permitea să iasă cu tatăl său, ori de câte ori el vizita cartierele oraşului Mekka.
Fatimah a crescut în mijlocul dragostei mari a tatălui ei şi a compasiunii ample a mamei sale. A văzut marea calitate profetică de care se bucura tatăl ei.
A fost de asemenea influenţată de calităţile alese ale mamei sale şi de atributele pline de laudă.
Ea a creascut cu un caracter nobil, luându-l pe tatăl ei ca cel mai înalt model în acţiunile sale. Allah Preaînaltul spune:
„Aţi avut voi în trimisul lui Allah o pildă frumoasă, pentru cel care nădăjduieşte în Allah şi în Ziua de Apoi şi Îl pomeneşte pe Allah mereu”. (Qur’an 33:21)
Astfel a crescut Fatimah în perfectă cinste, demnitate, dragostea de fapte bune şi un comportament excelent, extras din învăţăturile Profetului (SallAllahu aleyhi we sellem) lumii, Mesagerul milei, cel mai bun învăţător şi educator şi cel care a îndrumat omenirea pe calea cea dreaptă.


Profetul (salla Allahou alayhi wa salam) o iubea enorm pe fiica sa Fatima (radhia Allahou anha),careia ii spune intr-o zi: « Orice place Fatimei,place intr-adevar lui Allah si oricine provoaca mania Fatimei,provoaca de fapt mania lui Allah.Fatima este o parte din mine.Ceea ce ei ii place,imi place de asemenea si mie,si ceea ce o supara,ma supara si pe mine. »

Profetul (salla Allahou alayhi wa salam) a mai spus : « Cele mai bune femei din lume sunt in numar de patru :Fecioara Maria,Aasiyaa (sotia lui Faraon),Khadija (mama credinciosilor) si Fatima (fiica Profetului). »Fatima a castigat astfel un loc de iubire si stima in inima Profetului,care nu era ocupat decat de sotia sa Khadija (radhia Allahou anha).
I s-a dat Fatimei titlul de az-Zahraa,ceea ce inseamna Stralucitoarea,in raport cu fata sa radioasa,care parea sa ofere lumina.Se spune ca atunci cand se ridica pentru rugaciune,mihrab-ul reflecta lumina fetei sale.Era numita de asemenea al-Batul,pe motivul ascezei.In loc sa-si petreaca timpul in compania altor femei,ea isi petrecea timpul in rugaciune,citind Qoranul sau facand alte acte de adorare. (ibadah)

Fatima (radhia Allahou anha) se asemana foarte mult cu tatal sau,Trmisul lui Allah (salla Allahou alayhi wa salam).Aisha,sotia Profetului,spunea despre ea : »N-am vazut niciodata o creatura a lui Allah care sa asemene mai mult cu Trimisul lui Allah in limba,conversatia sa si in felul de a se aseza decat Fatima .»Cand Profetul (salla Allahou alayhi wa salam) o vedea venind,el o intampina,se ridica si o imbratisa,o lua de mana si o punea sa se aseze acolo unde el era asezat.Ea facea acelasi lucru atunci cand Profetul venea spre ea.Se ridica,il intampina cu bucurie si il imbratisa.

Bunele maniere ale Fatimei (radhia Allahou anha),vorba sa lina,faceau parte din incantatoarea ei personalitate.Era draguta mai ales cu saracii si cu cei aflati la nevoie,si isi dadea adesea toata mancarea pe careo avea cuiva care avea nevoie chiar daca ea ramanea info----ta.Nu-i placeau podoabele,luxul sau confortul vietii.Traia intr-un mod simplu,natural,uneori,dupa cum vom vedea,circumstantele erau prea dificile pentru ea.

Ea a mostenit de la tatal sau o elocventa convingatoare,impinsa catre intelepciune.Atunci cand vorbea,oamenii erau emotionati pana la lacrimi.Avea capacitatea de a da nastere emotiilor,de a-i emotiona pe oameni si de a le umple sufletul de lauda si multumire pentru Allah.

sursa: Blogul Femeia Musulmana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu