vineri, 10 februarie 2012

ZAINAB, fata Profetului



Este nascuta la 5 ani de la casatoria Profetului(salla ALLAH alihi wa sallam) cu Khadija(radhi ALLAH anha).
Casatorita cu verisorul ei Abu-al-As ibn Rabi,cu care va avea doi copii, un baietel si o fetita.
A fost printre primele care au intrat in Islam,inainte de inceperea Revolutiei.Sotul ei in schimb refuza sa se coverteasca.De aceea, ea nu va emigra spre Medina ramanand la Mecca cu copii si sotul.
In batalia de la Badr,sotul ei participa contra musulmanilor unde este prins si facut prizonier.
Zaynab(radhi ALLAH anha)plateste pentru sotul ei cu ceea ce a primit in pachet de la mama ei.
Recunoscand aceasta bijuterie Profetul(salla ALLAH alihi wa sallam)este foarte emotionat.
Il elibereaza ii da inapoi colierul pentru a-l inapoia fiice lui. Ii cere lui Abu -al-As sa ii trimita pe fata lui la Medina,pentru ca o muslima nu poate ramane casatorita cu un nemusulman.
Ajungand la Mecca,respecta acordul facut si trimite pe Zaynab(radhi ALLAH anha) la Medina,in ciuda faptului ca nu voiau sa se desparta.
Dar un incident avut loc,in timp ce iesea din oras,seful tribului Quraysh trimite oameni sa o urmareasca.Esta atinsa de o sageata si pica de pe camila.
Fiind insarcinata, sub socul cazaturi pierde sarcina.Sotul o aduce inapoi acasa si ii propune sa plece seara in secret.Dupa cateva zile reuseste si pleaca.
Nu dupa mult timp,Abu-al-As isi regleaza afacerile la Mecca si o pleaca pentru a merge la Medina unde se converteste si cuplul reprinde viata lor comuna.
In anul 8 L'Hejer Zaynab(radhi ALLAH anha) se imbolnaveste si moare.
Atat sotul cat si tatal sunt foarte afectatzi de pierdere ei. Profetul Mohammed(sallaALLAH alihi wa sallam) o va ingropa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu