luni, 3 mai 2010

Bunicul Profetului Muhammed

Abdul Muttalib a adus baiatul la Mekka. El avea sentimente calde fata de nepotul sau orfan, al carui necaz recent(moartea mamei) se adaugase la durerile trecutului. Abdul Muttalib era mai iubitor cu nepotul sau decat cu proprii copii.El nu a lasat niciodata baiatul prada singuratatii, preferandu-l propriilor sai copii.Ibn Hisam a povestit ca la umbra Al Ka'ba a fost pusa o saltea pentru Abdul Muttalib.Din respect fata de tatal lor, copiii sai sedeau in jurul acestei saltele, in timp ce Muhammed -Allah sa-l binecuvanteze si sa-l miluiasca- sedea pe ea. Unchii sai il luau de acolo, dar Abdul Muttalib le spunea:
''Lasati-mi nepotul.Jur pe Allah, ca acest baiat va avea o pozitie inseamnata''.
El il aseza pe baiat pe salteaua lui, il mangaia pe spate si era intotdeauna multumit de ceea ce facea acesta. Cand Muhammed - Allah sa-I binecuvanteze si sa-I miluiasca - a implinit opt ani, doua luni si zece zile, bunicul sau, 'Abdul-Muttalib, a murit in Mekka.
Sarcina de a avea grija de Profet a revenit unchiului sau, Abu Talib, fratele tatalui Profetului.
Abu Talib si-a facut datoria fata de nepotul sau in cel mai bun mod posibil. L-a crescut impreuna cu copiii sai si a fost preferatul lui. Baiatul era singurul pe care Abu Talib I-a tratat cu mare respect si cu o inalta stima.

Timp de patruzeci de ani, Abu Talib si-a iubit nepotul si i-a acordat toata protectia si sprijinul sau. Relatiile lui cu ceilalti erau determinate de modul in care acestia il tratau pe Profet -Allah sa-I binecuvanteze si sa-I miluiasca.
Ibn 'Asakir a relatat, cu consimtamantul lui Jalhama bin 'Ar****: "Am venit la Mekka intr-un an secetos si atunci tribul Qurais a spus: "O Abu Talib, vegetatia de pe vale s-a uscat si copiii sunt flamanzi. Sa ne rugam pentru ploaie!"
Abu Talib a mers la AI-Ka'ba, insotit de un baietel frumos ca soarele. Abu Talib si baiatul au stat langa zidul AI-Ka'ba si s-au rugat pentru ploaie. Imediat, norii s-au ingramadit din toate partile si ploaia a inceput sa cada torential, paraiele sa curga, iar plantele au crescut atat in oras, cat si in afara acestuia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu