luni, 3 mai 2010

Mari personalitati au vorbit despre Profetul Muhammed (2)

R. B. Smith, profesor la un colegiu englez de teologie, într-o conferinţă numită „Islam” a afirmat următoarele, comparând viaţa lui Iisus cu cea a Profetului Muhammed:
Ceea ce ştim despre Iisus este într-adevăr foarte puţin, întrucât deţinem informaţii cu privire numai la ultimii trei ani din viaţa sa. Legat de ceilalţi treizeci de ani ştim foarte puţine, cu toate că el reprezintă o personalitate care a influenţat şi a luminat întreaga omenire. Mama sa, Maria, viaţa lui de familie, relaţia sa cu ucenicii, precum şi alte aspecte sunt necunoscute nouă în adevăratul sens al cuvântului şi din păcate, până în Ziua Judecăţii, nici nu vom afla răspunsul lor.
Aceasta în timp ce legat de viaţa lui Muhammed nu există nici un aspect ascuns sau închis. Toate informaţiile privitoare la viaţa sa, încă din copilărie şi până la decesul său, sunt cunoscute până în cel mai mic detaliu. El nu a susţinut niciodată că este ferit de slăbiciunile omeneşti. Poate că de-aici decurge măreţia sa.”


Iată ce spune Wiggens, care a scris o carte despre Profetul Muhammed (salleAllahu aleihi we sellem):
„Atunci când duşmanii l-au prins pe Iisus şi l-au dus pentru a-l răstigni pe cruce, ucenicii săi au fugit, lăsându-l singur, pe când companionii lui Muhammed, în ciuda tuturor greutăţilor, nu l-au părăsit niciodată, susţinându-l mereu. Ei au fost cu adevărat oameni ce au scris pagini de istorie. La baza acestei iubiri stă personalitatea superioară a lui Muhammed.”

Renumitul scriitor occidental Edward Gibbon afirmă:
„În ceea ce priveşte chemarea la Islam a oamenilor, şi în special a rudelor apropiate, Muhammed a avut cel mai mare succes dintre toţi profeţii. Cei ce nu-l iubesc nu sunt decât cei ce nu-l cunosc.”

Cu o ocazie, renumitul om de stat german Prinţul Bismark a afirmat despre Profetul Muhammed (salleAllahu aleihi we sellem):
„Ceea ce vă pot spune este că Muhammed este un om cu o putere extraordinară. O, Muhammed, sunt trist că n-am fost contemporan cu tine. Omenirea a cunoscut o dată o putere aşa măreaţă ca tine şi nu va mai cunoaşte alta. Mă aplec înaintea ta cu cea mai profundă stimă.”

Un comentariu: