luni, 3 mai 2010

De ce e necesar sa cunoastem biografia nobilui Profet?

Inima fiecarui musulman este plina de dragoste pentru ultimul profet , si aceasta dragoste este pentru el ca o comoara.

Ultimele evenimente i-au facut pe multi musulmani sa reciteasca si sa-si readuca aminte de faptele si invatamintele Profetului Nostru (saws).
Allah a descris si explicat statutul lui Muhammed:
Spune ( O, Muhammed) : ,, Daca il iubiti pe Allah , urmati-ma si Allah va va iubi si va va ierta pacatele voastre!Allah e Iertator , Indurator (3:31)
Dragostea pentru Mesagerul lui Allah este o parte a credintei nostre.
Cineva a intrebat-o pe Aisha despre nobilul caracter si obiceiurile Profetului: Ea a raspuns: ,,Caracterul lui este o exemplificare completa a Coranului .,,
Aceasta inseamna ca orice lucru care se porunceste sau este interzis in Coran isi va gasi obiectivitatea practica , reflectandu-se in obiceiurile lui Muhammed.
Altfel spus , Muhammed (saws) intruchipeaza cel mai inalt nivel idealul de caracter si de bune deprinderi pe care Coranul le pretinde de la oameni.

Fara indoiala , biografia Profetului reprezinta o personificare completa a mesajului.Divin sublim , pe care el l-a exprimat cu scopul de a salva rasa umana din mlastina intunericului si politeismului se de a o indrepta catre un paradis de lumina si monoteism.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu