luni, 3 mai 2010

Casatoria Profetului cu Khadija

Cand el s-a intors la Mekka, Khadija a observat, prin suma de bani oferita, ca avea mai mult profit si mai mult spor decat de obicei. De asemenea, Maisara i-a povestit de bunele maniere ale lui Muhammed, de cinstea, intelepciunea, sinceritatea si credinta lui. Ea si-a dat seama ca si-a atins tinta. Multi barbati de seama o cerusera in casatorie, dar ea le refuzase intotdeauna avansurile.

Ea si-a marturisit dorinta prietenei sale Nafisa, fiica lui Maniia, care a mers imediat la Muhammed - Allah sa-I binecuvanteze si sa-I miluiasca. El a consimtit si a cerut unchilor sai sa mearga la unchiul Khadijei sa vorbeasca despre aceasta chestiune. La scurt timp, ei s-au casatorit. La intocmirea contractului de casatorie au fost martori cei din neamul Hasim si sefii tribului Mudar. Aceasta a avut loc la doua luni de la intoarcerea Profetului din Siria. Ca dar de nunta, el i-a oferit douazeci de camile. Ea avea atunci patruzeci de ani si era considerata cea mai buna femeie din familia ei atat ca obarsie si avere, cat si ca intelepciune.

Ea a fost prima femeie cu care s-a casatorit Mesagerul lui Allah -Allah sa-I binecuvanteze si sa-I miluiasca. Pana la moartea ei, el nu s-a mai casatorit cu nimeni altcineva.
Khadija a purtat, cu exceptia lui Ibrahim, toti copiii lui: AI-Qasim, Zeinab, Ruqaiia, Umm Kulthum, Fatima si 'Abdullah, care mai era numit si Taiiib sau Tahir. Toti fiii lui au murit in perioada copilariei. Fiicele sale au marturisit si imbratisat islamul, emigrand mai apoi la Medina. Toate au decedat in timpul vietii Profetului, exceptie facand Fatima, care nu a murit in timpul vietii sale. Ea a murit la sase luni dupa moartea Profetului - Allah sa-I binecuvanteze si sa-I miluiasca.

2 comentarii:

  1. Cum e cu casatoria cu Aisha ? Sa inteleg ca daca trebuie facut ce a facut profetul e OK sa facem prostii cu minore ? :(

    RăspundețiȘtergere
  2. inshallah voi posta si despre aceasta casatorie

    RăspundețiȘtergere