luni, 3 mai 2010

Harun Yahya despre stereotipuri legate de Profet


Din moment ce acesti oameni nu au izbutit sa inteleaga esenta credintei si au fost incapabili sa aprecieze meritul Profetului (salla Allahu alayhi wa salam!), au adoptat abordarea gresita in ceea ce priveste informarea lui asupra fiecarei probleme. Ignorantii nu sunt in stare sa foloseasca ceea ce stiu pentru a sfarsi (incheia) bine, pentru binele si siguranta lumii. Folosesc aceasta pentru barfa (scandal) si pentru a raspandi vrajba, pentru a-i intoarce pe oameni unul impotriva altuia si pentru a vicleni impotriva lor. Profetul (salla Allahu alayhi wa salam) insa, folosea toata informatia care ii era impartasita pnetru pacea, siguranta si sanatatea Musulmanilor si a altor grupuri aflate sub protectia lui, pentru a evita posibilele pericole si pentru a zadarnici viclesugurile indreptate catre dreptcredinciosi. Recunoscandu-i pe cei a caror credinta era slaba, a luat masuri pentru a le intari credinta si a prevenit orice ar fi putut sa-i slabeasca pe crediniciosi sau sa le afecteze morala. A introdus masuri care sa le aduca binele si sa-i duca la rezultatele dorite. De aceea Allah se refera la el ca la „o ureche pentru bine” intr-un verset. Toate cuvintele, faptele si masurile Profetului (salla Allahu alayhi wa salam!) au dus la rezultate bune si pozitive pentru dreptcredinciosi, cat si pentru omenire.



آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنزِلَ إِلَيْهِ مِن رَّبِّهِ وَالْمُؤْمِنُونَ كُلٌّ آمَنَ بِاللّهِ وَمَلآئِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَرُسُلِهِ لاَ نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِّن رُّسُلِهِ وَقَالُواْ سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا غُفْرَانَكَ رَبَّنَا وَإِلَيْكَ الْمَصِيرُ 

(interpretarea sensului): „Trimisul a crezut in ceea ce i-a fost pogorat de la Domnul sau, asemenea si dreptcredinciosii. Fiecare [dintre ei] a crezut in Allah, in ingerii Lui, in scripturile Lui si in trimsii Lui. [Si ei zic]: „Noi nu facem nici o deosebire intre vreunul dintre timisii Sai”. Si ei au zis: „Noi auzim si ne supunem! Iertarea Ta [o imploram], Doamne, si la Tine este intoarcerea!”

(Surat Al-Baqara (2):285)

~~~

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu